ZiiD

dobrovoljna je, nestranačka udruga koja okuplja volontere različitih društvenih i kreativnih profila i udruge građana s različitih područja čije je djelovanje blisko ciljevima udruge... Cilj udruge jest da se kroz različite djelatnosti, programe i projekte poveća kulturna, prosvjetna, ekološka i obiteljska kvaliteta života...

›› Saznajte više

JESPER JUUL - 4. srpanj, 19:00 u Bujama

Objavljeno 29. lipnja 2011. I autor Ana P.

JESPER JUUL - 4. srpanj, 19:00 u Bujama

Drage, dragi, najdraže i nadraži, roditelji, bake i djedovi, tete, rođaci, susjedi, učitelji i stručni suradnici, svi.. baš svi koji se svakodnevno trudite da vaš odnos s djecom bude još bolji..

S velikim uzbuđenjem najavljujemo Vam da će u ponedjeljak 04.07. u 19:00, mr. Jesper Juul konačno gostovati kod nas!!!

Imat će kratko predavanje, a nakon toga će roditelji (i svi koji budu željeli) imati više od sat i pol vremena da mu se obrate i zatraže savjet. Velika je privilegija moći osobno čuti i dobiti savjete od takvog - svjetski priznatog i traženog stručnjaka.

Kotizacija 50 kn, oba roditelja zajedno 75 kn. Predavanje je na engleskom uz osiguran prijevod na hrvatski jezik.

Veselimo se Vašem dolasku,

Jesper Juul

 

UFO is back!

Objavljeno 20. lipnja 2011. I autor Ana P.

Udruga ZiiD, Buje, 19.06.2011. drugi UFO (Ultimate Frizbi Open) UFO is back!

U Bujama je ovaj vikend u organizaciji Udruge ZiiD i FLYING Disc Kluba iz Zagreba održan drugi UFO (Ultimate Frizbi Open) pod nazivom „UFO is back!“. Na stadionu i pomoćnom terenu NK Buja 80-tak igrača i igračica iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Amerike, Finske pa čak i iz Novog Zelanda sudjelovalo je u Međunarodnom turniru u Ultimate Frizbiju.

Pet ekipa – Reprezentacija Slovenije, Ko-Met, FDK Karlovac, Mamuti na travi i FDK Zagreb se u međusobnom nadmetanju borilo za pobjedničko mjesto i naslov „Spirit award“ tj. naslov Fair play ekipe. Svaka ekipa je jednom danu (u subotu) odigrala čak četiri utakmice...

ufo2011

SLATKOVODNI SVIJET u Bujama

Objavljeno 21. svibnja 2011. I autor Ana P.

U Bujama je 19. svibnja u organizaciji Osnovne škole Mate Balota i Udruge ZiiD svečano otvorena školska vrtna bara

U Bujama je 19. svibnja u organizaciji Osnovne škole Mate Balota i Udruge ZiiD svečano otvorena školska vrtna bara. Prije samog otvorenja, ravnateljica škole gđa. Rozana Jović dočekala je mnogobrojne goste u holu škole gdje su učenici kroz kratki prigodni program prezentirali projekt „Slatkovodni svijet“.

U sklopu prethodno započete inicijative uređenja okoliša škole i arboretuma u kojoj su sudjelovali mnogi učenici i građani Buja Osnovna škola Mate Balote u suradnji s Udrugom ZiiD htjeli su unijeti i dodatnu odgojno-obrazovnu komponentu (slatkovodno stanište biljaka i životinja –vrtna bara) kao dopunu ekološkom odgoju i obrazovanju djece i odraslih...

svečano otvorena školska vrtna bara

 

Poziv za volontiranje u kampanji za REKOM

Objavljeno 10. travanj 2011. I autor Ana P.

Poziv za volontiranje u kampanji za REKOM

 

Ako želiš

 

sudjelovati u najvećem umrežavanju mladih u Hrvatskoj i regiji
steći nova iskustva, znanja i prijatelje, boreći se za humani cilj
saznati više o timskom radu, organiziranju kampanja i javnom nastupu

 

Udruga ZiiD

Predavanje „Estetska kirurgija“

Objavljeno 31. ožujak 2011. I autor Marina M.

Udruga ZiiD Dana 19.veljače u vijećnici Grada Buja u sklopu programa In medias, Udruge Ziid organizirano je predavanje na temu Estetske kirurgije

Gost predavač je bio dr. Zoran Veir spec.kirurg i spec. plastično-rekonstruktivne i estetke kirurgije KBC Rebro Zagreb.

 

U ugodnom druženju je veliki broj posjetilaca, posebno žena shvatio da o estetkoj kirurgiji zna puno manje nego su mislili da znaju.

Saznali smo dosta toga što ne piše u novinama i nama dostupnim sredstvima informiranja posebice kako i zašto je uopće nastala potreba za estetskom kirurgijom i koji su njezini dometi u teoriji i praksi...

Udruga ZiiD

Predavanje „Kako pomoći djeci da razviju samopouzdanje“

Objavljeno 10. studeni 2010. I autor Ana P.

Udruga ZiiD 21. listopada 2010. u Bujama je u organizaciji Udruge ZiiD i Obiteljskog centra istarske županije gostovala dr.sc. Dubravka Miljković s temom „Kako pomoći djeci da razviju samopouzdanje“. Prof. Miljković poznata je autorica niza knjiga i priručnika iz suvremene pedagogije i psihologije svakodnevnog življenja. U punoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta prof. Miljković je u veseloj atmosferi, kroz šaljive filmiće i zabavne isječke roditeljima, učiteljima, odgajateljima i svim prisutnima prikazala kako izgleda današnje društvo te kako prihvaćamo sami sebe. Naravno da je sve to usko povezano s odgojem djece, budući da djeca uče ono što vide i proživljavaju, a ne ono što im se govori. Prof. Miljković je u svom predavanju objasnila da se samopoimanje kod djece tj. znanje o sebi gradi u odnosu na školsko samopoimanje ...

Udruga ZiiD

Udruga ZiiD obilježava godišnjicu osnutka

Objavljeno 30. kolovoza 2010. I autor Ana P.

Udruga ZiiD Udruga ZiiD dobrovoljna je, nestranačka udruga koja okuplja volontere različitih društvenih i kreativnih profila i udruge građana s različitih područja čije je djelovanje blisko ciljevima udruge.

Cilj udruge jest da se kroz različite djelatnosti, programe i projekte poveća kulturna, prosvjetna, ekološka i obiteljska kvaliteta života, osobito na području Buja - grada u kojem udruga djeluje. U udrugu se slobodno i dobrovoljno udružuju građani i pravne osobe radi zaštite svojih probitaka i zauzimanja za zaštitu i promicanje različitih područja umjetnosti (vizualnih, scenskih, glazbenih, književnih), ekologije i volonterstva s ciljem stvaranja zdrave, tolerantne, kulturno bogate i društveno osvještene zajednice.

U tu svrhu udruga organizira i daje potporu edukativnim, kulturnim i društveno korisnim projektima i zamislima.

Udruga ZiiD

U Bujama startalo Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj

Objavljeno 30. kolovoza 2010. I autor Ana P.

Udruga ZiiD 30. kolovoza 2010. godine startalo je s radom Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj.

Savjetovalište će obzirom na velik broj djece i mladih u odgojno obrazovnim ustanovama u gradu, kroz individualni ili grupni savjetodavni rad te kroz informiranje i rad na prevenciji svih neprihvatljivih oblika ponašanja pomagati u odgoju i odrastanju, a roditeljima će nuditi stručnu podršku i pomoć pri rješavanju svojih problema i nedoumica.

U ostvarivanju projekta sudjelovat će tim od tri psihologa/psihoterapeuta koji će u savjetovalištu volontirati, a sve to pod vodstvom i nadzorom Obiteljskog centra istarske županije www.ociz.hr .

Udruga ZiiD

ULTIMATE FRISBEE OPEN u Bujama

Objavljeno u Glasu Istre 13.06.2010

UFO u Bujama Prvi put u Bujama proteklog je vikenda održan Ultimate Frisbee Open (UFO), koji je okupio sedamdesetak igračica i igrača iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, a među njima je bilo i Amerikanaca, pa čak i jedna Japanka. Oni su članovi ekipa koje će za približno mjesec dana nastupiti na svjetskom prvenstvu u Pragu te pojedinci koji su se jednostavno došli rekreirati na ogledu koji je organizirala udruga ZiiD.

Na terenima lokalnog nogometnog kluba, uz koje je bilo mjesta i za kampiranje sudionika, s ovim su se nesvakidašnjim timskim sportom imali priliku upoznati svi zainteresirani, što su u ovom nultom izdanju manifestacije učinili tek bujski srednjoškolci i odlično raspoložena i motivirana grupa gradskih vijećnika...

Udruga ZiiD

KAKO POSTAVITI GRANICE DJECI I MLADIMA

Buje, 13.04. 2010. Predavanje Jasenke Pregrad prof. psihologije, geštalt psihoterapeutkinja

prof Jasenka Pregrad u Bujama Udruga ZiiD i Grad Buje su 13. travnja ugostili Jasenku Pregrad prof. psihologije, geštalt psihoterapeutkinju, UNICEF-ovu stručnu suradnicu, vrsnu stručnjakinju za probleme razvojne psihologije, probleme roditeljstva i odnosa roditelja s djecom. U velikoj dvorani bujskog Pučkog otvorenog učilišta skupilo se oko 150 zainteresiranih roditelja, odgajatelja, učitelja i stručnih suradnika te jasno pokazalo potrebu i interes zajednice za teme obiteljskog odgoja i odnosa s djecom. U dvosatnom izlaganju kroz teoriju i na konkretnim primjerima poznata profesorica govorila je o tome kako roditelji znaju da trebaju postaviti granice u odgoju, ali ne znaju kako ih izreći i kako postići da ih djeca shvate ozbiljno a da ih istodobno ne povrijede, te što učiniti ako djeca ne poštuju zadane granice.

Udruga ZiiD