ZiiD

dobrovoljna je, nestranačka udruga koja okuplja volontere različitih društvenih i kreativnih profila i udruge građana s različitih područja čije je djelovanje blisko ciljevima udruge... Cilj udruge jest da se kroz različite djelatnosti, programe i projekte poveća kulturna, prosvjetna, ekološka i obiteljska kvaliteta života...

›› Saznajte više

 

Udruga ZiiD provoditelj projekta C-TAG

Objavljeno 28. svibnja 2014. I autor Hrvoje L.
Project CTAG

Cilj ovog projekta je zapravo kombinacija umjetnosti i međukulturnog dijaloga kako bi se zbližili građani Europe. Projekt je namijenjen odraslim osobama a posebno onima koji imaju manje mogućnosti za socijalizaciju i nikada, ili rijetko, su sudjelovali na međunarodnoj razmjeni. Projekt C-Tag je zapravo prilika za neformalno učenje pošto, osim učenja o raznim oblicima umjetnosti, omogućuje sudionicima da steknu općenitu sliku o europskoj dimenziji.

Svaki grad skriva posebnosti koje nadilaze „uobičajene turističke rute i posjete spomenicima“. Takve se znamenitosti mogu otkriti i izdvojiti i samim sagledavanjem poznatog krajolika iz drugačije perspektive, kao kad strani umjetnik prvi put posjećuje nepoznati grad. Oni dakako ne moraju biti poznati ili profesionalni umjetnici, dovoljno je da se radi o ljudima različitih dobi, koji dolaze iz drugih zemalja i koje nadahnjuje jaka strast prema nekom obliku umjetnosti.

Projektne aktivnosti su se provodile na lokalnoj i na međunarodnoj razini: na lokalnoj razini svaki je umjetnik proučavao određene oblike umjetnosti te vodito radionice za djecu, za mlade, za odrasle itd. Zatim su, u manjim grupama od 2/4 osobe, sudjelovali na četiri razmjene, u svakoj partnerskoj zemlji. Tijekom razmjena provodile su se razne aktivnosti a sudionici su zajedno osmislili vodič tj. nekonvencionalni promotivni materijal (digitATRmap) koji opisuje upravo ona mjesta koja se najviše isplati vidjeti u svakom od partnerskih gradova.

Projekt C-TAG

C-TAG aktivnosti

C-TAG Buje“ C-TAG Buje“ C-TAG Buje“ C-TAG Buje“ C-TAG Buje“ C-TAG Buje“ C-TAG Buje“