ZiiD

dobrovoljna je, nestranačka udruga koja okuplja volontere različitih društvenih i kreativnih profila i udruge građana s različitih područja čije je djelovanje blisko ciljevima udruge... Cilj udruge jest da se kroz različite djelatnosti, programe i projekte poveća kulturna, prosvjetna, ekološka i obiteljska kvaliteta života...

›› Saznajte više

 

PLAY EUROPE

Promotion of the Leadership of Active Youth in Europe

Objavljeno 28. svibnja 2014. I autor Hrvoje L.
Play Europe

Osjećate li se kao da svoje sposobnosti vodstva uzdignete na europsku razinu?
Play Europe nudi vam priliku!

Sudjelujte u radionicama o vodstvu u kombinaciji s raspravama u 6 prekrasnih europskih gradova: Villorba, Kortrijk, Rotterdam, Buje, Alimos i Valencia.

O projektu

Projekt Play Europe namjerava promicati aktivno vodstvo na europskoj razini među mladima različitih europskih zemalja, kako bi produbili svoja znanja o funkcioniranju i donošenju odluka, mehanizme europskih institucija, počevši od potrebe za više utjecaja i sudjelovanja mladih naraštaja za budućnost Europskih postavki.

Play Europe ima za cilj povećati razinu povjerenja europskih građana preko institucija i procesima odlučivanja na razini EU-a. Ova akcija će se provoditi putem stalne suradnje među gradovima, koordinira ELISAN mreže, od koje će biti zatraženo da se ažuriraju, Europe 2020 ciljevi i teme kako bi se pripremio novi dokument pod nazivom Cilj 27.

Projekt PlayEurope - provoditelji Grad Buje i Udruga ZiiD

Projekt Play Europe“

Grad Buje i Udruga ZiiD provoditelji su projekta PlayEurope (www.playeurope.eu ) koji će se odvijati u Bujama od 24. do 26. lipnja o.g. s temom „Kreativnost, kultura i mladi“, financiranog od Europske komisije kroz program Europa za građane, namjenjenog ambicioznim, mladim, europskim „leaderima“ iz partnerskih zemalja (Belgija, Nizozemska, Grčka, Italija, Španjolska i Hrvatska). Cilj projekta je okupiti 40-tak mladih, europskih, visokoobrazovanih „ledaera“ koji će kroz 5 tematski određenih susreta (obitelj, mladi s posebnim potrebama, nezaposlenost, kreativnost i volonterstvo) osmisliti i napisati smjernice i preporuke koje će u dokumentu pod nazivom „Objective 27“ uputiti članovima Europske komisije zaduženim za izradu - European Social Agende 2027.

Trodnevni susret u Bujama je 4. i predzadnji, a među uključenim predavačima-voditeljima bit će belgijski predavači-treneri iz GovFaces-a s radionicom „Europski političar 21.stoljeća“, poznati hrvatski astronom Korado Korlević s temom „Kreativni načini učenja/poučavanja“, dr. Ranko Rajović, autor NTC programa s temom „Kreativnost u obrazovnim sistemima država EU“ i drugi hrvatski i europski predavači i treneri.

Trodnevni susret 40-ak mladih iz Europe u Bujama

Trodnevni susret 40-ak mladih iz Europe u Bujama (projekat PlayEurope), započeo je jutros uz dobrodošlicu Gradonačenika te uvodno predavanje i prezentaciju mladih iz EU o zadnjem susretu u Roterdamu. U 14.30 će uslijediti zanimljivo predavanje dr. Ranka Rajovića, autora NTC programa s temom „Kreativnost u obrazovnim sistemima država EU“ te je predavanje otvoreno za građane i slobodan je ulaz, u dvorani Zajednice Talijana u Bujama.

NTC - Sustav učenja (Nikola Tesla centar – Odsjek Mense za darovite), čiji je autor dr. Ranko Rajović stvorio je sistem učenja zasnovan na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije i drugih nauka, posebno pedagoških – porodične pedagogije, didaktike i metodika za predškolski i osnovnoškolski uzrast. Ovaj sistem učenja je operacionalizacija tih teorijskih saznanja. To je dobar pokazatelj kako povezivati teoriju s obrazovnom praksom...više na str:http://ntc.mensa.hr/preporuke

"...Grad Buje i Udruga ZiiD provoditelji su projekta PlayEurope (www.playeurope.eu ) koji će se odvijati u Bujama od 24. do 26. lipnja o.g. s temom „Kreativnost, kultura i mladi“, financiranog od Europske komisije kroz program Europa za građane, namjenjenog ambicioznim, mladim, europskim „leaderima“ iz partnerskih zemalja (Belgija, Nizozemska, Grčka, Italija, Španjolska i Hrvatska). Cilj projekta je okupiti 40-tak mladih, europskih, visokoobrazovanih „ledaera“ koji će kroz 5 tematski određenih susreta (obitelj, mladi s posebnim potrebama, nezaposlenost, kreativnost i volonterstvo) osmisliti i napisati smjernice i preporuke koje će u dokumentu pod nazivom „Objective 27“ uputiti članovima Europske komisije zaduženim za izradu - European Social Agende 2027...."

Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“ Projekt Play Europe u Bujama“

We are proud of you

Projekt Play Europe“

Ponosni smo na naše malde i njihov velik potencijal, osobito smo ovih dana ponosni na Martinu Benolić (na slici prva s desna) koja je izabrana da u ponedjeljak 03.11. u Brusselu u Europskom parlamentu zajedno s kolegom iz Belgije Levijem Algoetom predstavi dokument smjernica politika za mlade za izradu nove Socijalne Agende za nadolazeće programsko razdoblje Europa 2021.-2028. Dokument je rađen tijekom trajanja projekta Play Europe u kojem je Udruga ZiiD partner, a Martina Benolic, Arlene Kauzlaric i Nina Kapel bile su dio europskog tima mladih i jedine predstavnice Hrvatske. Bravo Martina & Levi, we are proud of you!!!

 

pratite nas i na: www.playeurope.eu

 

PLAY EUROPE DOCUMENTS

 

 

ZiiD PHOTO NEWS